تجهیزات پزشکی

تجهیزات پزشکی

ویدیوهای ما را تماشا کنید

تجهیزات پزشکی

تجهيزات پزشكی نقش مهمی در امر تشخيص، درمان و آموزش پزشكی دارند. هر ساله ميزان قابل توجهي از دستگاههاي پزشكي در بيمارستانها دچار نقص فني مي‌شوند و كارآيي خودرا از دست مي‌دهند بطوري كه سهم عمده‌اي از هزينه‌هاي بيمارستانها به تهيــه و تعميــر اين تجهيـزات اختصاص مي‌يابند و در نتيجه خسارتهاي علمي و اقتصادي زيادي به سيستــم بهداشتي و درماني كشور تحميــل مي‌شود. اين پژوهـــش يك مطالعه مقطعي (cross–sectional) است كه به منظور بررسي وضعيت نگهداري و هزينه مراقبت تجهيزات پزشكي در بيمارستانهاي وابسته به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني ايران انجام گرديده است. بدين منظور تعداد 284 مورد از دستگاهها و تجهيزات پزشكي در بيمارستانهاي تابعه به روش نمونه گيري طبقه‌اي با بيش از 5 سال سابقه كاري انتخاب شدند و مورد بررسي قرار گرفتند. ابزار گردآوري اطلاعات پرسشنامه بود كه توسط پرسشگر تكميل مي‌گرديد و جهت تجزيه و تحليل اطلاعات از آمارهاي توصيفي و استنباطي و آناليز واريانس يك طرفه و ضريب همبستگي اسپيرمن استفاده گرديد. نتايج پژوهش نشان داد كه تقريباً 60 % تجهيزات پزشكي بيمارستانهاي دانشگاه علوم پزشكي ايران به هيچ وجه مورد كنترل و ارزيابي توسط كاركنان واحدهاي مورد بررسي قرار نگرفته بودند و در هيچ يك از بيمارستانهاي مورد مطالعه، واحد نگهداري مهندسي پزشكي وجود نداشت.

هدف از اين پژوهش بررسي وضعيت نگهداري تجهيزات پزشكي شامل وضعيت تهيه و تعمير و آموزش بوده است كه در كل وضعيت تعمير تجهيزات پزشكي بيمارستانهاي مورد مطالعه 6/29 % ، وضعيت تهيه 1/26 % ، و وضعيت آموزش 1/14 % در حد خوب قرار داشتند. همچنين آناليز واريانس نشان داد كه ميانگين امتياز وضعيت تهيه، تعمير، آموزش و هزينه مراقبت تجهيزات پزشكي برحسب استانداردهاي بين المللي مختلف، از نظر آماري تفاوت معني‌داري ندارند. بطور كلي وضعيت هزينه مراقبت تجهيزات پزشكي بيمارستانهاي مورد مطالعه در 6/74 % موارد در حد نامناسب بودند. همچنين بين وضعيت تهيه و هزينه و بين وضعيت تعمير و هزينه و بين وضعيت آموزش و هزينه تجهيزات پزشكي ارتباط معني‌داري وجود داشت. نتيجه حاصل از اين پژوهش نشان دهنده عدم سيستم برنامه‌ريزي صحيح در وضعيت تهيه و تعمير و آموزش و هزينه تجهيزات‌ پزشكي در دانشگاه‌ علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني ايران بود.

تجهیزات پزشکی

انواع کلاس بندی تجهیزات پزشکی

سازمان غذا و داروی آمریکا هر یک از وسایل مربوط در تجهیزات پزشکی را با توجه به تاثیری که بر روی بدن و سلامتی انسان دارند، در سه کلاس تقسیم نموده است.

  1. کلاس A یا 1: تجهیزاتی که در این کلاس قرار می گیرند، کمترین خطر و تاثیر را بر روی انسان دارند و بسیار ساده طراحی شده اند. بر روی این وسایل باید کنترل های عمومی انجام شود. کنترل های عمومی شامل ثبت نام شرکت تولید کننده دستگاه در سازمان غذا و داروی آمریکا، ثبت نام وسیله تولید شده در سازمان غذا و دارو، ساخت وسیله با توجه به قانون شرایط تولید خوب و برچسب گذاری وسیله می باشد. حدود 74 درصد از وسایل تولیدی همچون باندها و دستکش های پزشکی در این گروه قرار می گیرند.
  2. کلاس B یا 2: اقلامی که در این گروه قرار می گیرند، علاوه بر کنترل های عمومی که بر روی آنها انجام می شود، باید یک سری کنترل های ویژه نیز بر روی آنها انجام شود. کیسه آب گرم و برخی از تشک های مواج در این گروه قرار می گیرند.
  3. کلاس C یا 3: اقلامی که حساسیت بسیاری دارند و جان بیمار به آن وابسته است در این گروه قرار می گیرند. این گروه در تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری ها بسیار تاثیرگذار هستند. علاوه بر کنترل های عمومی، از انواع تست ها برای این نوع از تجهیزات استفاده می شود. وسایلی همچون فشارسنج، نمایشگر ضربان قلب و تجهیزات خیلی پیشرفته پزشکی در این گروه قرار می گیرند.

انواع تجهیزات پزشکی

  1. وسایل معاینه: هر نوع وسیله ای که در تشخیص بیماری توسط پزشک استفاده می شود، وسایل معاینه شناخته می شود.
  2. وسایل عمومی: هر نوع وسیله که عموما در درمانگاه ها و بیمارستان ها وجود دارد به عنوان وسایل عمومی شناخته می شوند.
  3. وسایل زنان و زایمان: هر نوع وسیله ای که در تشخیص و درمان انواع بیماری ها در بخش زنان و زایمان بیمارستان ها و مطب پزشکان استفاده می شود در این گروه قرار دارند.
  4. تجهیزات درمانی: هر نوع تجهیزاتی که در درمان سریع بیماران در بیمارستان ها و سایر مدارک درمانی استفاده می شود در این گروه قرار دارند.
  5. تجهیزات آزمایشگاهی: هر نوع وسیله که در آزمایشگاه ها برای تشخیص انواع بیماری ها استفاده می شود در این گروه قرار دارند.
  6. تجهیزات اتاق عمل: هر نوع تحهیزاتی که در اتاق عمل استفاده می شوند به عنوان تجهیزات اتاق عمل شناخته می شوند.
  7. تجهیزات بخش ها: انواع تجهیزاتی که در بخش های مختلف بیمارستان ها و مراکز درمانی استفاده می شوند در این گروه قرار دارند.
  8. تجهیزات دندانپزشکی: تجهیزات دندانپزشکی که بسیار حساس نیز می باشند، در این گروه قرار می گیرند.
  9. طبقه بندی نشده: هر نوع وسیله ای که در دسته بندی های ذکر شده قرار نمی گیرند در این گروه دسته بندی می شوند.

کویتیشن آر اف (cavitation RF)

لیزر کندلا

لیزرIPL (دستگاه پزشکی)

نگهداری از وسایل و تجهیزات پزشکی

به دلیل اینکه برخی از تجهیزات که در بیمارستان ها استفاده می شوند، بسیار گرانقیمت و حساس هستند باید نسبت به نگهداری و چکاپ دوره ای این دستگاه ها اقدام نمود. اموال بیمارستان ها حدود 30 تا 40 درصد از هزینه های مربوط به بیمارستان ها را در برمی گیرند و به همین دلیل نگهداری مناسب از این دستگاه ها می تواند صرفه جویی بسیار چشمگیری در مخارج بیمارستان ها داشته باشد. به همین منظور باید برنامه مشخصی برای نگهداری از این دستگاه ها را داشت و همه همکاران در بیمارستان ها باید در این کار همکاری کنند. در صورت خرابی هر یک از دستگاه ها، مهندس تجهیزات پزشکی می تواند در تعمیر و رفع خرابی دستگاه ها کمک نموده و آن را برطرف نماید. نمایشگاه تجهیزات پزشکی آلمان نیز از جمله نمایشگاه های مهم پزشکی میباشد.

نقش مهندس تجهیزات پزشکی در تعمیر و نگهداری از دستگاه ها

جمع بندی

گروه تکنسیمن به عنوان یکی از به ‌روزترین شرکت ها در زمینه  تعمیر و آموزش تجهیزات پزشکی می باشد . از دیگر خدمات این شرکت می توان به تعمیر برد تجهیزات پزشکی ،  تعمیر یو پی اس ups در اصفهان ،  تعمیر ونتیلاتور ، تعمیر لیزر پزشکی ، تعمیر کرایولیپولیز و تعمیر منبع تغذیه در اصفهان اشاره کرد .

تعمیر و آموزش تجهیزات پزشکی، برد الکترونیکی، پکیج، اسپیلیت

ساعات کاری

تیم پشتیبانی تکنسیمن به سوالات شما پاسخ می دهد.